Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee is het meest zuidelijk gelegen eiland van de provincie Zuid-Holland.

Vroeger bestond het eiland uit diverse kleine eilandjes die door de mens op het water zijn veroverd. De contouren van deze eilandjes zijn nog steeds zichtbaar in de vorm van diverse polders.

Het eiland is 1 gemeente.

In deze gemeente vinden we de volgende dorpen
+ Achthuizen
+ Dirksland
+ Den Bommel
+ Goedereede
+ Herkingen
+ Melissant
+ Middelharnis
+ Nieuwe-Tonge
+ Ooltgensplaat
+ Ouddorp
+ Oude-Tonge
+ Sommelsdijk
+ Stad aan ‘t Haringvliet
+ Stellendam

Goeree-Overflakkee is een eiland van rust en ruimte. Een eiland van duinen, stranden, slikken, dijken en lange polderwegen waar het water altijd nabij is. Trek erop uit met de fiets en verken de omgeving. De fietsroutes langs de mooiste natuurgebieden staan duidelijk aangegeven en bij de receptie kunt u folders over bezienswaardigheden krijgen.

Met de dorpen die een bezoekje zeker waard zijn willen wij u graag nu al kennis laten maken:

Herkingen
Het belangrijkste dorp op het eiland want hier ligt ons park en uw vakantieadres.

Middelharnis/Sommelsdijk
Wie Middelharnis zegt, zegt “dn Diek”. Een lange dijk waar het heerlijk winkelen is. Modezaken, juweliers een antiquair; het is er allemaal. Aan het eind van de dijk ligt een kleine jachthaven waar u de VVV en diverse restaurantjes vindt. Moe van het winkelen kunt u hier, tijdens een hapje en een drankje, beslissen of u ook nog een wandeling door de oude dorpskern zult maken. Ons advies: doen! Kunt u ook het voormalige Rien Poortvliet museum nog zien.

In Middelharnis is een parkeerschijf verplicht!

Dirksland
In dit dorp ligt het ziekenhuis. Wij hopen dat u het tijdens uw vakantie niet nodig zult hebben.

Ouddorp
Ouddorp is Strand, Strand en nog eens Strand. Een smal of juist erg breed zandstrand? In Ouddorp hebben ze het allemaal. Bij de diverse strandtenten kunt u tevens ligstoelen en parasols huren. En…. parkeren is gratis.

Wilt u een keer geen strand maar wel naar Ouddorp? In de zomermaanden zijn hier regelmatig braderieƫn en andere festiviteiten.

Niet aan een dorp gebonden maar wat u zeker bezocht moet hebben zijn de Deltawerken. Dit project dat nog nergens in de wereld is geƫvenaard beschermt Nederland, dat voor een deel onder de zeespiegel ligt, tegen het water.

Goeree overflakkee